OKULUMUZU GÜVENLE AÇIYORUZ!

DEĞERLİ VELİLERİMİZE DUYURULUR!

COVİD – 19 KAPSAMINDA TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ.

ANASINIFI VE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN OKULUMUZU GÜVENLE AÇIYORUZ. SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ BİZE, BİZ DE ONLARA KAVUŞACAĞIZ.

OKULUMUZUN ENFEKSİYON ÖNLEME ve KONTROL EYLEM PLANI AŞAĞIDA PAYLAŞILMIŞTIR.

20.09.2020 476

18-03-2021

18-03-202118-03-2021

18-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-2021

ENFEKSİYON ÖNLEME ve KONTROL EYLEM PLANI

Plan Bilgileri

Bu plan Pandemi sürecinde, hastalığın bulaşma yolları ve korunma yöntemleri konusunda okulumuz personelinin, öğrencilerin, velilerin bilgi edinmesi, eğitim alması ve uygulanacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığının COVİD-19 Rehberi esas alınarak hazırlanmıştır.

Planın Amacı

• Çalışanların görev dağılımının yapılması
  • Personelin bilgilendirilmesi
  • Hastalığın bulaşma yöntemi ve alınacak önlemlerin belirlenmesi
  • Olası vaka durumlarında yapılacakların belirlenmesi

Planın Kapsamı

Bu plan pandemi sürecinde hastalığın bulaşmasını engellemek için alınacak tüm tedbirleri kapsar.

Kısaltma ve Tanımlar

Dezenfeksiyon: Cansız ortamdaki bakteri endosporları dışında kalan patojen mikroorganizmaların öldürülmesi veya üremelerinin durdurulması işlemidir.

Dezenfektan: Dezenfeksiyon işlemi i.in kullanılan maddeler.

Antiseptik: Antisepsi için kullanılmakta kimyasal maddeler.

Hijyen: Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümüdür.

BBÖ: Bulaş bazlı önlemler.

KKD: Kişisel koruyucu donanımları (Eldiven, maske vb.)

SEKÖ: Standart enfeksiyon kontrol önlemleri.

Acil Durum: Acil durum, hemen müdahale ya da reaksiyon gerektiren, beklenmeyen ve ciddi olay ya da durum. Yaralanma, kalp krizi, mahsur kalma, yangın, ev ve iş kazaları ya da trafik kazaları gibi durumlardır.

Karantina: Karantina, bulaşıcı bir hastalığa maruz kalan şüpheli durumdaki insan ve hayvanları, hastalığın en uzun kuluçka devresine eşit bir süre kimse ile temas ettirmemek suretiyle alınan tedbirsel faaliyetlerin tümü, sağlık yalıtımıdır.

PLANIN UYGULANMASI

• Salgın döneminde hastalığın bulaşma riskini en aza indirmek için öncelikle kişisel koruyucu donanımlar temin edilecektir.
  • Öğrencilere ve personele hijyen eğitimi verilecektir.
  • Kapalı ortama taze hava girişi için çalışmalar yapılacaktır.
  • Planın tüm paydaşları arasında işbirliği sağlanacaktır.
  • Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması için çalışmalar yapılacaktır.
  • Düzenli olarak okuldaki tüm alanlar dezenfekte edilecek ve dezenfekte planı hazırlanacaktır.
  • Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Korona Danışma Hattı, "Alo 184" üzerinden şüpheli durumlarda yapılacak süreçle ile ilgili bilgilendirmenin alınacaktır.
  • Kişilerin sağlık kuruluşuna nakledilmesi/nakli , Salgınla mücadele iletişim planında belirtilen sağlık kurumlarıyla iletişime geçilerek sağlanacaktır.
  • Diğer kurumlarla işbirliği için plan hazırlanacaktır.

SALGINLA MÜCADELE EKİBİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLER

Ekip Başı:

ü  Ekip Başı ekibin her türlü müdahalesinde koordine ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

ü  Ekip Başı belirtilen talimatların uygulamasını ve kontrolünü sağlamalıdır.

ü  Ekip Başı tehlike anında diğer kuruluşlarla iletişime geçecektir.

Ekip Başı Yardımcısı:

• Belirtilen talimatların uygulamasını ve kontrolünü sağlama konusunda ekip başına yardım edecektir.
  • KKD' lerin kontrolü ve temini konusunda ekip başına yardımcı olacaktır.
  • Gerekli durumlarda ekip başına vekalet edecektir.

Üyelerin Görevleri

• Belirtilen talimatların uygulanmasını sağlayacaktır.
  • Gerekli durumlarda ekip başına ve yardımcısına bilgi verecektir.
  • Tehlikeli durumlarda gerekli tedbirleri alarak müdahale edecektir.